Drömkåken

 

1

 

Där vi bor vi. Underbart, fantastiskt område, nära stan och ändå på landet med sjöutsikt och ett charmigt sekelskifteshus och vi har på riktigt upplevt våra lyckligaste år i det här huset. Vi har ändå en plan att inte bo kvar i längden, då boendet är lite onödigt dyrt och dessutom så är ett sekelskifteshus ett ständigt renoveringsobjekt och jag som jobbar med design och inredning kan längta efter ett färdigt boende, som inte kräver all min kreativitet. Jag har dock insett en sak; att när vi börjar titta på alternativ- så har jag och min man klart skilda drömmar. Detta boendet kanske ändå är vår kompromiss?!

Jag drömmer om det ni ser ovan, ett eget gårdhus i stan. Jag nöjer mig inte där heller, utan önskar mig ett lite ljusare, med solmöjligheter och uteplats, det ska ligga på södermalm i de äldre kvarteren och ha en kort promenad till Vitabergsparken för där har de en hundrastgård som är så fin. Det krävs också ett garage i närheten. Är det någon som bor i ett sådant hus och vill sälja, så ring mig? 😉

Jag skulle dock gärna kombinera det boendet med ett riktigt lantställe, där vi skulle leva enkelt nära naturen och vattnet. Kanske bara ett arrende vid Skuru eller Bromma, men allra helst något ute i skärgården!

Min man drömmer enbart om att flytta ut mer lantligt och jag erkänner att jag får lite lappsjuka redan av själva tanken. Ni förstår.

Fast jag inser att mina drömmar har ändrats många gånger och kommer med all säkerhet göra det igen! Men ändå så härligt att få drömma!

Kram/ Tina

PS. Bilden är lånad från www.esny.se och är ett hus på Grev Turegatan DS.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *