Göra fint är väl ingen konst?

Favim.com

Diskuterade med en vän häromdagen om mitt jobb och hon frågade vad jag själv ansåg vara min styrka. Svår fråga då det finns så många duktiga inredare och dekoratörer, men det finns också många, många som jag inte är så imponerad av. Det jag är minst imponerad av är de inredare som inte gör det mesta av sin budget och/eller bara kör säkra kort- att bara inreda med Bruka design, Lexington och Gant t ex och få ett bra resultat är ju inte så svårt liksom?! Jag älskar själv deras produkter, så jag säger absolut inte att man inte ska använda det- tvärtom- men kanske mer punktanvända det så att det faktiskt blir en effekt av det.

Det som imponerar mest på mig är de som vågar tänka utanför boxen och inte bara göra vanliga rum, tar till sig nya trender och inte bara kör på New Englandstilen och “kaffe latte”-färgade väggar, använder nya material och t ex ger gamla prylar en ny funktion, hittar smarta förvaringslösningar och inreder så att alla saker har en plats.. och A och O tror jag är en god färglära.

Min styrka tror jag är att jag är påhittig och min färglära har grunder både i att jag har målat och fotograferat. Jag är bra på att jobba utifrån en budget, ser till att man får mest “wow” för pengarna, kan urvalsprocessen och vet vilka saker som “lyfter” övrig inredning. Vet var man både hittar de billigaste, men också de senaste och de absolut snyggaste sakerna.

Jag betalar lätt 10000 kr för en designerlampa om den är pricken över i:et och jag föreslår att ni framöver gör detsamma (eftersom jag har just har tipsat er om hur man kan köpa en byrå för under 1000 kr och bytt handtag på den så att den ser ut att kosta fem gånger så mycket och dessutom vet var man hittar Chesterfieldsoffor till bäst pris 😉 )

Kram Tina

PS. Bild hittad/ lånad på Favim.com DS.

1 thought on “Göra fint är väl ingen konst?

  1. Klokt – inte helt oväntat!
    “Mest wow för pengarna” är något jag gärna tar med mig!
    Tack! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *